Install Pipe Български  |  English Install Pipe
Търси
Install Pipe
Install Pipe Начало За насПродуктиГалерияСтандартиНовиниПартньориПроектиранеРеференции Контакти Install Pipe
Продукти
Install Pipe
Install Pipe

Продукти

Install Pipe
Install Pipe
Install Pipe
Install Pipe
Install Pipe
Install Pipe
Install Pipe
TUV Сертификат

Новини

Проведено информационно събитие в "Инстал Инженеринг СВ" ООД
Изпълнение на проект BG16RFOP002-1.001-0405-C01
прочети повече

Контакти

Телефон:  032 / 51 92 66
Факс:   032 / 51 82 74
e-mail:   office@installpipe.com
С и К трейдинг ООД
 

За съдове

Print E-mail
Начало » Продукти » Хладилни и топлинни изолации » За съдове

 

Фенолова пяна

 

Феноловата пяна притежава отлични топлинни и механични качества. Тя е много лека и в съчетание с голямата си здравина е подходяща за полагане като изолация в различни форми и размери.

Пяната притежава затворена клетъчна структура и е устойчива на въздействия на вода и водни пари. По същия начин тя е изключително устойчива и на влага. Тази водонепропускливост осигурява минимална водна абсорбация и запазва качествата и свойствата на изолационната система за дългогодишна експлоатация. Изпълнява се във форма на черупкови тръбни секции, плоскости и подлежи на ламиниране с различни покрития. 

Изключителните топлоизолационни свойства се дължат на: 

 •   затворената клетъчна структура; 
 •   много малки размери на клетките; 
 •   ниската топлинна проводимост се дължи на постоянно затворения в клетките газ с високо съпротивление на топлопреминаване;  
 • Феноловата пяна има отлична връзка между здравина и плътност. Тя осигурява до 50% по-висока термална ефективност в сравнение с другите разпространени и често използвани изолационни материали и продукти.

  По-високата плътност и здравина на изолацията се използват при производство на опори за тръби, въздуховоди и др.

   

  Приложения на изделията от фенолова пяна

  Основно се използват при изолации на хладилни и климатични инсталации в температурния диапазон от -180ºС ÷ +120ºС

  Те намират приложение и при изолации на студопроводи във вид на черупки и опори, а така също и за изолации на машини и съоръжения за цялостен производствен цикъл.

   

  Феноловата пяна осигурява значително намаляване на емисиите на въглероден диоксид (СО2), като по този начин е изключително подходящ материал, който отговаря на международните изисквания във връзка с опазване на околната среда.

   


  Полиуретан

   

  Полиуретанът представлява един от най-добрите и подходящи начини за изолация на съдове в промишлеността. Той комбинира ефективна студо- и топлоизолация и е подходящ за употреба във всякакви форми, като напълно заема празното пространство, в което се поставя.

  За избягване на температурните колебания както при високи, така и при ниски температури е нужна употребата на подходяща изолация. Съдовете са основен компонент за складиране на различни субстанции, които се използват при производството и работата в много сфери на индустрията и промишлеността. В почти всички случаи е необходимо тези субстанции да бъдат поддържани в определени температурни граници с цел запазване на качествата им. Изолирайки съдовете подходящо, се осигуряват и гарантират цели като:  

  •   Намалява топлинните загуби; 
  •   Ограничава охлаждането на субстанцията в съда, като не и позволява да се сгъстява; 
  •   Предотвратява замръзването на съда при ниски температури; 
  •   Предотвратява прегряването на субстанцията, която се съхранява; 
  •   Намалява риска от запалване на субстанциите в съда при възникване на пожар в близост до съда, поради поставянето на изолационно покритие от поцинкована ламаринена обшивка върху слоя от полиуретан

   

  Назад
  Install Pipe
  Install Pipe
  Install Pipe Copyright Инстал Инженеринг. Всички права запазени. Карта на сайта   |   XML   |   WebDesignBG Install Pipe