Продукти

ТРЪБИ ЗА МИНЕРАЛНА И ГОРЕЩА ВОДА


ТРЪБИ ЗА МИНЕРАЛНА И ГОРЕЩА ВОДА

„ИНСТАЛ ИНЖЕНЕРИНГ СВ“ ООД произвежда най-съвременните и модерни пластмасови преизолирани тръбопроводи от полипропилен със стъкловлакна (PPR-GF и PPR-CT-GF) в Източна Европа. Ние сме единствената фирма на пазара, която предлага тръбопроводи специално изработени за минерална вода, които могат да пренасят вода до 90oС .

PPR-GF


Стъклофибърните полипропиленови тръбопроводи се използват в цял свят във водоснабдяването и канализацията повече от 20 години. Те не корозират и не ръждясват. Освен това, техните леки компоненти се свързват лесно чрез челно заваряване и/или непропускливи връзки.

PPR-CT-GF


PPR-CT-GF е най-новото поколение полипропилен и има по-добри механични свойства от PPR-GF. Подобрените механични характеристики идват от кристалната структура на суровината придавайки на материала способност да работи при по-високи натоварвания и при повишени температури.

Основно предимство на тези топлопроводи за минерална вода пред останалите полипропиленови, полиетиленови и полибутенови проводи е минималната стойност на коефициента на линейно удължение-той е 400% по-нисък от този на останалите проводи , и лесно се позиционира по трасето. При 400 % по-малки удължения са необходими и 4 пъти по-малко компенсатори, което води до значително редуциране цената на топлопровода и по-лесен монтаж.ТРЪБИ ЗА ПИТЕЙНА ВОДА


Тръби за питейна вода

„ИНСТАЛ ИНЖЕНЕРИНГ СВ“ ООД произвежда пластмасовите тръби за питейна вода според международния стандарт за полиетиленови тръби за вода БДС EN 12201-2. За произведените продукти притежава сертификат за съответствие издаден от оторизиран орган съгласно горепосочения стандарт, според който са напълно пригодени за извънсградни мрежи за битово водоснабдяване (HDPE).


Основни характеристики на полиетиленовите тръби
 • Устойчиви на корозия, химикали и гниене
 • Нетоксични
 • Леки
 • Гъвкави и еластични/ износоустойчиви
 • Голяма ударна якост
 • Устойчиви на атмосферни условия
 • Гладка вътрешна повърхност
 • Ниски разходи
 • Дълъг живот

  Полиетилен ПЕ 100 е еластичен и изключително устойчив на вибрации материал. Поради своята еластичност трасето на водопровода може да следи конфигурацията на терена, така че няма нужда от много допълнителни елементи.  ПРЕДВАРИТЕЛНО ИЗОЛИРАНИ ТРЪБИ


  Предварително изолирани тръби

  Висококачествените предварително изолирани тръби на ИНСТАЛ ИНЖЕНЕРИНГ са базирани на екологично чисто производство. Работният флуид преминава през основна тръба, отговаряща на международните стандарти за това производство.

  Изолационният слой е полиуретанова пяна, разпенена екологично чисто без фреони, с най-ниския коефициент на топлопроводност: λ=0.018-0.029 W/m.K, осигуряващ до 70% намаляване на загубите при топлопренос.

  Предимства на предварително изолираните тръби

  Обсадната тръба може да бъде изработена от полиетилен висока плътност за безканален подземен монтаж, съгласно международните норми или спирално навити тръбопроводи за въздушен монтаж. Тръбата се обработва с 30 000 волта ток/коронарна обработка / за да се осигури сцепление между полиетилеовата тръба и полиуретановата изолация.  СТОМАНЕНИ ОГЪНАТИ ИЗДЕЛИЯ


  Стоманени огънати изделия

  ИНСТАЛ ИНЖЕНЕРИНГ СВ ООД разполага с четири високотехнологични машини за горещо и студено огъване на тръби, профили и други изделия от стомана При студеното огъване се покриват изделия с размери от DN 15 до DN 200, а при горещото - от DN 200 до DN 600.

  Произведените огънати изделия се използват широко в строителството, в индустриалните тръбни инсталации, в нефтохимическата, газовата, хранително-вкусовата и др. видове промишленост.

  Предимства на стоманените огънати изделия

  Огънатите стоманени изделия решават редица проблеми и елиминират много проблемни точки съществуващи пред заварените тръбни и профилни конструкции, като запазване на физическите и механични свойства на изделията; възможности за прецизен контрол над радиуса на огъване; елиминиране на слабите места на заваръчните точки и др..  ПОЛИУРЕТАНОВИ ИЗОЛАЦИОННИ ЧЕРУПКИ


  Полиуретанови изолационни черупки

  Полиуретановите изолационни черупки за тръбопроводи са предназначени за изолация на тръби основно при изпълняване на обекти за централно отопление. .

  Предимства на полиуретановите изолационни черупки


  Полиуретанът, от който са направени, отговаря на стандартите за качество при изработката на този тип продукти.

  Изолационните черупки значително намаляват топлинните загуби по трасето, с което се минимизират и допълнителните разходи, свързани с допълнително подгряване на трасето и работния флуид. Намират широко приложение и в индустриалния сектор.

  Изолационните черупки могат да бъдат изработени както в комплект със съответстващата тръба, така и по заявка, като се уточнят желаните размери и дебелина на полиуретановата изолация.

  Моля, свържете се с нашите специалисти, относно всякакви въпроси и консултации, за да Ви помогнем да направите правилния избор.