ИНСТАЛ ИНЖЕНЕРИНГ СВ ООД

Най-големият производител на тръбни системи в Източна Европа!


Основана през 1989 г. в гр. Пловдив, ИНСТАЛ ИНЖЕНЕРИНГ създава най-съвременните изолационни решения за топлопреносни мрежи с изключителен коефициент на ефективност, работейки с технологии и специалисти, отговарящи на всички стандарти за качество.

Нашата дейност включва проектирането, производството, монтажа, гаранционната и следгаранционната поддръжка на всички предлагани от нас продукти и услуги, като по този начин се стремим да отговорим на всички изисквания на нашите клиенти и партньори.

Фирмата е най-големият производител в Източна Европа на предварително изолирани тръби за минерални води, предварително изолирани стоманени тръби за топлофикационни дружества, полипропиленови /PPR/ и стъклонапълнени полипропиленови /PPR-GF/ тръбопроводи за гореща вода, а също така и напорни тръбопроводи за питейна вода с диаметри до 1000 мм.

Нашата мисия за постоянно развитие и инвестиции в научноизследователска и развойна дейност /НИРД/ заедно с най-добрия екип от специалисти в областта, ни дават възможност да предложим цялостни решения от проектиране до монтаж, гарантирайки най-доброто съотношение цена-качество на източноевропейския пазар.

Инстал инженеринг СВ ООДИнстал инженеринг СВ ООД

СТАНДАРТИ И СЕРТИФИКАТИОт създаването си ИНСТАЛ ИНЖЕНЕРИНГ винаги се е стремял да създаде свой стандарт за качество. Нашата стратегия е проста: решаването на един проблем се свежда до разделянето му на няколко по-малки. Това винаги е водило до ефективни, надеждни и качествени решения.


От 1998г. дружеството е лицензирано от Комитета по Енергетика.
ИНСТАЛ ИНЖЕНЕРИНГ е член на "Българската браншова камара на енергетиците" и "Камара на инсталаторите в България".

Всички сурови материали, с които ИНСТАЛ ИНЖЕНЕРИНГ произвежда своите продукти преминават през фирмен контрол по качество. Контролира се качеството на отделни параметри като дебелина на стената на основната стоманена тръба, плътност на изолационната пяна, дебелина на стената на защитната полиетиленова тръба, постоянна дебелина на изолационния слой.

По време на производството се прави качествен контрол на готовия продукт, като якост на опън, натиск, еластичност и адхезия на изолацията, радиографичен контрол на преизолираните фасонни части.

Всички произведени продукти са придружени със съответните сертификати за качество и произход на стоката, съгласно актуалните изисквания по БДС.

Продуктите са произведени в съответствие със следните европейски норми за този вид производство:

 • Преизолирани тръби EN 253
 • Фитинги EN 448
 • Кранове EN 488
 • Компенсатори EN 489
  Сертификат за качество ISO 9001 2015
  Сертификат за качество ISO 14001 2015
  Сертификат ISO 45001 2018
  Сертификат EN ISO 3834
  Сертификат КИБ 2022